Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


TWI Job Relations

TWI Job Relations


A TWI módszertan három nagy pilléren áll, ill. mindhárom alkotó modult ma már átszövi a Job Safety, tehát a munkabiztonság, ha a Job Safety-vel gondolatban bővítjük a módszertant, akkor 4 alkotóegységről lehet beszélni. Ezen menüpont a Job relations-ról, szó szerint a munkakapcsolatokról szól, amely a gyakorlatban a vezetés csínját-bínját jelenti. Mielőtt erre rátérünk, nézzünk rá a TWI rendszer pilléreire.   

1. pillér: TWI Job Instruction
A Job Instruction azt jelenti, hogy betanítás. Munkabetanítás. A dolgozókat
meg kell tanítani, be kell tanítani a munkafolyamatok "tökéletes" elvégzésére. A betanítás tréningjét sok helyen termelési tréner tréningnek hívják. Van, ahol a train-the-trainer tréning elnevezés dívik. És közkeletű az on-the-job tréner tréning elnevezés is. Ugyanaz. Az ún. on-the-job trénereket, német autógyárnál Meistereket arra tanítjuk meg, hogy hogyan tanítsák be ők a kollégáikat. Ezen honlapunk 99%-a ezt mutatja be. 

2. pillér: TWI Job Relations
Az angol szóhasználat szerinti operátorokat (a tényleges munkát végző betanított vagy szakmunkás kollégákat) vezetni kell. A termelésben dolgozók felügyelete a műszakvezetők, művezetők, sorvezetők, csoportvezetők feladata. Mivel őket nagyon gyakran a legjobb munkásokból választják ki, a vezetést, a befolyásolást, az ösztönzés, a vezetői kommunikációt, a vezetői konfliktuskezelést soha nem tanulták. Mintha holnap Messire bíznák az FC Barcelona nevű üzleti vállalkozást vagy Lewis Hamiltonra a Mercedes csapat vezetését, vagy még durvább példával, a legjobb SEAL-kommandóst bíznák meg azzal, hogy legyen az Egyesült Államok védelmi minisztere. 
TWI Job Relations tréninggel is készséggel állunk partnereink rendelkezésére, a tréning részleteit lejjebb mindjárt olvashatja, de még nézzünk rá a 3. és 4. pillérre is. 

3. pillér: TWI Job Methods
A 3. pillér a munkamódszerek, a munkafolyamatok javítása. Ez a kaizen, a folyamatos javítás, ez a folyamatjavítás az operátor szintjén. Részben hasonló célokat is megvalósíthat változásmenedzsment tréningünk. Kínálunk továbbá lean-tréning, six sigma-képzést, valamint lean six sigma tréninget is.  

4. pillér: TWI Job Safety
A 4., de ha úgy tetszik a "nulladik" pillér, a biztonság mindent átjáró és mindent átható szemlélete plusz GYAKORLATA. Biztonsági kultúra tréningünket (is) kínáljuk mind nyílt, mind céges tréningként.

 

Következzék gyakorlati vezetés tréningünknek kifejezetten a szupervájzorokra, műszak- és művezetőkre specializált Job Relations változata. TRÉNING supervisoroknak, műszak- és művezetőknek, termelésben dolgozó csoportvezetőknek 

A tréninget kínáljuk a koronavírus-járvány idején online is! 
Gyakorlati vezetés tréningünk más magasságba emeli vezetői munkáját. Haszon a cégnek, haszon Önnek, hiszen életminőségét is javítja. Ön- és emberismeretre tesz szert, drámai változást ér el azzal, hogy képes lesz munkatársait egyéniségük szerint és helyzetfüggően vezetni. Korábban megoldhatatlannak hitt konfliktusokat tud majd megoldani. Csapatépítő készségeit is fejleszti. A tréning edzésmunka, gyakorolja majd, hogy hogyan kell udvariasan, de kőkemény eredményességgel kérni, elvárást megfogalmazni, és - lenyelt fortyogás vagy kiabáló letolás helyett - hatásos visszajelzést adni, teljesítményt értékelni. Munkatársait ösztönöznie kell, és látni fogja, hogy ennek a pénz csak az egyik eszköze. A tréningen motivációs arzenállal szereljük fel. Fejlesztenie is kell munkatársait, amelynek az egyik legeredményesebb módja a vezető által a munkatárs felé biztosított coaching. Ezt is megtanulja.  

 

 

Gyakorlati vezetés műszak,- és művezetőnek tréning 1. napi tematika

Gyakorlati vezetés műszak-, és művezetőknek tréning 2. napi tematika

Gyakorlati vezetés műszak-, és művezetőknek tréning 3. napi tematika