Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


TWI Job Relations

TWI Job Relations


A TWI módszertan három nagy pilléren áll, ill. mindhárom alkotó modult ma már átszövi a Job Safety, tehát a munkabiztonság, ha a Job Safety-vel gondolatban bővítjük a módszertant, akkor 4 alkotóegységről lehet beszélni. Ezen menüpont a Job relations-ról, szó szerint a munkakapcsolatokról szól, amely a gyakorlatban a vezetés csínját-bínját jelenti, mindjárt erre is rátértünk, de gyorsan nézzünk rá a TWI rendszer alkotóelemeire, vagy hívjuk így, pilléreire.   
1. pillér: TWI Job Instruction
A dolgozókat
meg kell tanítani, be kell tanítani a munkafolyamatok "tökéletes" elvégzésére. A betanítás módszertana a TWI Job Instruction, magyarul termelési tréner tréning vagy a multinacionális cégeknél használt kifejezéssel train-the-trainer tréning, ahol az ún. on-the-job trénereket arra tanítjuk meg, hogy hogyan tanítsanak. Ezen honlapunk 99%-a ezt mutatja be. 
2. pillér: TWI Job Relations
Az angol szóhasználat szerinti operátorokat (a tényleges munkát végző szakmunkás kollégákat) vezetni kell. Ez a műszakvezetők, művezetők, az angolban a supervisorok feladata, akik a vezetést, a befolyásolást, az ösztönzés, a vezetői kommunikációt, a vezetői konfliktuskezelést soha nem tanulták.
TWI Job Relations tréninggel is készséggel állunk partnereink rendelkezésére, a tréning részleteit a következő bekezdésben mindjárt itt a menüponton belül olvashatja, de előtte még megemlítjük a 3. pillért (Job Methods), amely pillér a munkafolyamatok javítása. Ez lehet a kaizen, a folyamatos javítás, az, hogy minden nap jobban és jobban dolgozunk és lehet komolyabb innováció, minőségi ugrás is. Végül a 4., de ha úgy tetszik a "nulladik", a a biztonság mindent átjáró és mindent átható szemlélete plusz GYAKORLATA, ami egyrészt tehát tényleges mindennapi tevékenység, másrészt egy, a cégkultúrába égetett norma, a biztonság primátusa, amihez képest minden másodlagos. És akkor a kontextust tisztázva, következzék a magyarul gyakorlati vezetésnek hívott tréningünk, amely tréningünknek van kifejezetten a szupervájzorokra, műszak- és művezetőkre specializált változata. 

 

GYAKORLATI VEZETÉS TRÉNING supervisoroknak, műszak- és művezetőknek, termelésben dolgozó csoportvezetőknek 

A tréninget kínáljuk a koronavírus-járvány idején online is! 
Gyakorlati vezetés tréningünk más magasságba emeli vezetői munkáját. Haszon a cégnek, haszon Önnek, hiszen életminőségét is javítja. Ön- és emberismeretre tesz szert, drámai változást ér el azzal, hogy képes lesz munkatársait egyéniségük szerint és helyzetfüggően vezetni. Korábban megoldhatatlannak hitt konfliktusokat tud majd megoldani. Csapatépítő készségeit is fejleszti. A tréning edzésmunka, gyakorolja majd, hogy hogyan kell udvariasan, de kőkemény eredményességgel kérni, elvárást megfogalmazni, és - lenyelt fortyogás vagy kiabáló letolás helyett - hatásos visszajelzést adni, teljesítményt értékelni. Munkatársait ösztönöznie kell, és látni fogja, hogy ennek a pénz csak az egyik eszköze. A tréningen motivációs arzenállal szereljük fel. Fejlesztenie is kell munkatársait, amelynek az egyik legeredményesebb módja a vezető által a munkatárs felé biztosított coaching. Ezt is megtanulja.  

 

 

Gyakorlati vezetés műszak,- és művezetőnek tréning 1. napi tematika

Gyakorlati vezetés műszak-, és művezetőknek tréning 2. napi tematika