Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


TWI Job Methods

TWI Job Method tréning

A képzési igények függvényében 1-2-3-napos céges tréning. A résztvevők megtanulják, hogy saját munkahelyükön hogyan javítsák a munkafolyamatokat, ill. a tényleges munkát végző (operátor) kollégákkal hogyan javíttassák a folyamatokat. 

A Job Method tréning résztvevői főleg a termelésirányítók (lásd fent, művezető, műszakvezető, sorvezető, csoportvezető, karbantartási vezető), mivel a job method azt bátorítja, hogy a tényleges munkát végző operátor végezze minden nap jobban és jobban a munkáját. És a tréningen résztvevő műszakvezető, művezető pedig majd a munkásnak tanítja meg, a munkást vezeti rá, a munkást bátorítja és kérdezéstechnikájával (abszolute jó értelemben) "kényszeríti" rá, hogy a dolgozó saját maga hogyan javítsa munkáját nap. Tehát a tréningen azt tanítjuk meg és azt gyakorolják a frontvonalbeli vezetők, hogy ő hogyan váltsák ki, hogyan érjék el azt, hogy beosztott kollégái javítsák a folyamatokat. Hasonlíthatjuk a képzést egyfelől egy tanárképző főiskolához, ahol a tanár megtanulja, hogy ő hogyan tanítsa a gyerekeknek a matekot, csak itt a matek a munkamódszer javítása. Másrészt a képzés egy olyan coaching módszertan átadása, amely során a coach (szerepet betöltő) egy bizonyos kérdéskoreográfiát használva alakítja ki a munkafolyamatok javításának szokását. Megszokássá teszi, a fogmosáshoz hasonló napi rutinná teteti a javítást.
A cél, hogy a javítás váljon normává, általános cselekvéssé, a tréning célja, hogy beégesse a javítást, a fejlesztést a cégkultúrába. Ehhez megtanítjuk a supervisorokat bizonyos kérdéseket feltenni, egy célirányos párbeszédet lefolytatni. 


A tréning eredménye, hogy a termelésirányító, műszakvezető, művezető (az angol supervisor) kolléga elsajátít és gyakorol egy 4 nagy, és sok kisebb lépésből álló olyan módszertant, amely a munkafolyamatok eredményességét és hatékonyságát javítja. 

A Job Methods-tréning lehet akár egy művezetői, műszakvezető tréning, akár egy betanítói, (Job Instruction, termelési tréner) tréner RENDKÍVÜL HASZNOS kiegészítése is, ugyanakkor önállóan is csodálatos eredményeket hozó képzés. A tréning mindenhol különösen hasznos, hiszen a lényege, hogy soha nincs tökéletes állapot, mindig lehet és kell fejlődni. A képzés ugyanakkor életbevágó és életmentő az olyan cégek, telephelyek műszakvezetőinek, művezetőinek, ahol akár a minőségben, (rework vagy selejtes termékek aránya), akár a lehetségestől elmaradó mennyiségben, akár a 7+1 veszteség csökkentésében "vannak még tartalékok".