Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Online konfliktuskezelési tréning

onthejob91919.jpgTermelési trénereknek lenni szép hivatás, de rengeteg konfliktussal jár. 


 

 

Csak néhány a nyalánkságok közül.
Lehet, hogy a termelési tréner felettese azt mondja legyen már vége a betanításnak, de a termelési tréner tudja, hogy az általa tanított munkatárs még "nincs kész". Kb. olyan a helyzet, mint a - ha látta az Utolsó szamuráj c. filmet - mint, amikor Tom Cruise még a kiképzés elején tart, de máris csatába küldik az ezredét, ha látta a filmet, az eredményt ismeri. 
Lehet, hogy a betanuló (uram bocsá') nem alkalmas a feladatra és ezt meg kell neki mondani, vagy a házon belül kell "kommunikálni".
De a HR meg nem akarja majd tudomásul venni. 
Vagy. 
Lehet, hogy a betanuló - aki ha nem is gyakori, de lehet, hogy 20 évvel idősebb mint a trénere - "mindig mindent jobban tud". (Ez a termelési trénerekkel folytatott beszélgetések során az általuk egyik leggyakrabban említett konfliktus).
Aztán. 
A termelési tréner elmondja a szabályokat, pl. egészségvédelmi, munkavédelmi szabályokat, és a betanított megszegi.
Még?

A betanuló nem figyel. Idézet minden második fiatalt betanító kollégától: beszélek hozzá, és b..... meg nyomkodja a telefonját....(a mondat folytatódik, de nem írjuk le).  

lehet, hogy a betanuló a termelési trénert megfenyegeti (!), ha nem ad neki a vizsgán jó jegyet... Ha Ön erre azt mondja, hogy "azért ne essünk túlzásba", szinte biztos, hogy Ön Budán lakó, 30 körüli HR-es hölgy. Légkondis irodában kosztümöt visel, még nem építkezett, így nem hallotta az építésvezető és a munkások közötti párbeszédeket. Nem gyakran jár Ózdon, ahol egy betanítást végző termelési tréner (aki az esetek 90 százalékában munkás) élete sincs biztonságban, ha nem ad zöld lámpát a betanítottnak, és a betanulója pénztől esik el emiatt. 

Összegzés.

A betanítás folyamatába, a termelési tréner státuszba millió konfliktus kódolt. Szerencsére sok ügyfelünknek nem kell "eladni" konfliktuskezelést, hanem kérik maguktól.
Konfliktuskezelési tréningjeinket itt ismerheti meg.