Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Online céges termelési tréner képzés előkészítése

otj-38.jpgCéges, online termelési tréner tréning (más néven on-the-job tréner tréning) előkészítő napja

 

 

Trénerünk virtuálisan találkozik partnerünk (a megbízó) képviselőivel. Zoom-on vagy skype-on bemutatkozunk, prezentációt tartunk, készséggel bemutatjuk a módszertant, amelynek két nagy pillére van. A Training Within Industry Job Instruction (TWI JI) lépéssorrend és 36 kompetencia tréningje. Az egyeztetés során Önök megfogalmazzák a fejlesztési igényeket, ill. kérjük a betanítást befolyásoló tényezők, pl. érdekeltségi rendszer, teljesítményértékelési és ösztönzési rendszer, ha van, karrierút, mint kontextus bemutatását, hiszen ezek hatnak a résztvevőkre és befolyásolhatják a tréninget.

A tréning előkészítéséhez tartozik az is, hogy felmérjük: a leendő résztvevőkkel, az ügyfelünknél már termelési trénerként dolgozó, vagy leendő / majdani termelési trénerekkel honnan indulunk. Mi a jellemző készségszintjük, ha már végeztek betanítást, akkor azt, hogyan tették.  Egyrészt beszélgetünk, amely beszélgetés során rákérdezünk a fejlesztési igényekre, másrészt felmérjük az induló tudásszintet. Pl.  Megkérjük, hogy tanítson meg a PET-palackból vizet kitölteni! 

Tapasztalatainkról az ügyfél képviselőjének / képviselőinek beszámolunk. A megrendelővel egyeztetve döntjük el, hogy legyen-e az on-the-job tréner (termelési tréner) képzés végén vizsga, ill. a tréning hány órás legyen. Sok esetben 3*4 óra tréning + 4 óra vizsga = 16 óra időtartam elégséges, amelyet követhet szupervízió. Viszont van úgy, hogy 6*4 órás tréning + szupervízióra van szükség. 
Egy borsodi megrendelő betanításra kiszemelt kollégái (félreértés ne essék, tündéri, aranyos, szorgalmas, segítőkész emberek) egy német tulajdonú, iparágában világelső, budapesti high tech üzem, nagy számban Németországban is félévig tanult szakmunkásaihoz képest szerényebb szövegértéssel, szerényebb kifejezőképességgel, nem annyira gazdag a szókinccsel rendelkeztek. Náluk például nagyon intenzív, 4-napos képzés volt indokolt.