Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Céges belső oktatások tartalomjavítási coachingja, céges oktatások tananyagfejlesztése

Céges belső oktatások tartalmi fejlesztése, tananyagok készítése, tananyagfejlesztés, tananyagfejlesztési tanácsadás/coaching
 

Mielőtt az új dolgozó találkozna mesterével, on-the-job trénerével, betanítójával sok más oktatást kap, ill. a céget bemutatják neki. Ez a beillesztés/onboarding orientációs napjain történik. Az orientáció jellemzően 3-5 munkanap. Mondjuk egy termelővállalathoz felvett szerelő kap ISO 27001, ISO 50001, nyomatékra húzás, ragasztás, préselés, tűz-, munka- és balesetvédelmi oktatást. Az új belépő orvosi vizsgálat és szerződéskötés után beül a cég egy projektoros tárgyalójába vagy egy tréningtermébe, ahol megismeri a céget, hall a vállalat történetéről. Tételezzük fel, hogy a betanulásra váró dolgozó, nem az a közönyös munkatárs, akit nem is érdekel, hogy mi volt 30-150 éve. Legyen ő olyan, akit megérint, hogy az alapítónak ez a vállalkozás volt a szívügye. Vagy egyszerűen csak figyel. Ha figyel és lát, ha figyel és hall, akkor az esetek hmmm %-ában csalódás éri. Nem minden oktatás tartalmas, némelyik igénytelen, uram bocsá' amatőr. Rájön, van olyan előadó, aki keveri a szezont a fazonnal. A forgalmat a profittal. Néha a nyereség az árbevétel, ugyanazon szám néha euro, néha dollár, a millió és a milliárd közötti árnyalatokkal nem vesződnek. Az előadók sokszor egyetlen konkurens céget nem tudnak megnevezni, miközben n éve dolgoznak a vállalatnál. Rengetegen nem csak az általuk látott, hanem az általuk használt rövidítések jelentését sem ismerik. Tartalom-coachingunk során segítünk az előadásokat tartó kollégáknak, hogy előadásaikból a hibákat kiszűrjék. Segítünk abban is, hogy a hiányzó és fontos tartalmi elemek bekerüljenek az előadás(ok)ba. Segítünk abban, hogy bonyolult tartalmakat hogyan kell elmagyarázni, és előtte abban is, hogy maga az előadó tökéletesen megértse az általa célszerűen oktatandó tartalmat. Erre is lehet szükség. Az oktató is ember, és neki sem biztos, hogy elmagyarázták. 
Segítünk abban, hogy a király felöltözött legyen. Igény esetén a teljes oktatási anyagot elkészítjük, mondjuk a komplett minőségbiztosítási tananyagot, plusz felkészítjük a leendő vagy már oktató kollégá(ka)t arra, hogy az oktatását hogyan tartsa/tartsák meg.