Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A legfontosabbak a tantermi / "normál" termelési tréner tréningekről

otj5858516.jpgÁttekintés a "tantermi" betanítási / termelési tréner tréningjeinkről. (A termelési tréner vagy betanítási tréning másik neve az on-the-job tréner tréning, ill. egyre népszerűbb a train-the-trainer tréning kifejezés is).  

 

 

 

Termelővállalatoknál gyakori, hogy a legtapasztaltabb szakmunkásokból - különösen ha a kommunikációs készségük jó - lesznek a betanítást végző termelési trénerek, munkabetanító trénerek. Sok helyen ők az ún. on-the-job trénerek. Van, ahol ők a "mesterek", csak a betanulóikat nem céhlegénynek hívják. A továbbiakban a betanítást végző termelési trénert az on-the-job tréner nem túl kifejező, de kétségkívül gyakori magyar fordításaként használjuk. Elterjedt még ugyanezen képzés megnevezésére az angol "train-the-trainer" kifejezés is. (A precíz leírás a Train the On-the-Job Trainer lenne).  

 

 

 

otj-234.jpgA termelési tréner tréning eredménye 36 betanítói kompetencia és a TWI JI módszertan használatának készsége
Tréningünk eredménye, hogy a termelési trénerek képesek lesznek jól tanítani. A tudásukat eredményesen és hatékonyan átadni. Ezzel az általuk betanítottak profi betanításhoz jutnak, aminek millió hozadéka van. Javuló minőség, csökkenő selejt, drámaian rövidebb előkészületi és műveleti idő, csökkenő "rework". A jó betanítás pedig csökkenti a fluktuációt.
 

 

 

A termelési tréner tréning (betanítás tréning) időtartama
Kétféle termelési tréner tréningünk van. Vannak nyílt és vannak céges betanítási tréningjeink. A nyílt tréningek időtartama 2 nap. A céges képzések idejét megrendelőnkkel egyeztetjük. A céges betanítás tréning időtartamát sok tényező befolyásolja, itt a honlapon egy - opcionális előkészítő napot követő - 2-napos képzésünket ismerheti meg, amely tréningre opcionálisan szupervízió teheti fel a koronát, ill. - elnézést a szóismétlésért - követő (follow-up) tréning követhet.  
 

 A termelési tréner képzés létszáma
3-4-5 fő. Amennyiben a betanítás tréning létszámával kapcsolatban muszáj kompromisszumot kötni, az egy teremben egyazon időben tréningezettek száma akkor se haladja meg a 6 főt. Ha 5-nél (nagyon suttogva mondjuk) ha hatnál több kolléga képzendő, akkor az időtartamra a két nap semmiképpen nem elég. Komplex a módszertan, sok kompetenciát kell elsajátítani és GYAKOROLNI, egyénileg gyakorolni és ehhez egyszerűen idő kell. 
 

 

A betanítási tréning helyszíne
A termelési tréner tréning helyszíne ideálisan egy tréningterem. A tréningteremben lehetőség van projektorral vetíteni, kényelmesen jegyzetelni. Halljuk egymást, azaz ideális körülmények között lehet begyakorolni a módszertant, és 36 termelési tréneri kompetenciát. A betanítás módszertani alapjai, és az elsajátítandó, gyakorlást igénylő kompetenciák bármilyen munkafolyamatra alkalmazhatóak. A tréningterembe mi "viszünk" konkrét munkát. Továbbá biztosítjuk hozzá az eszközöket. A tréningen a résztvevők ától cettig MEGISMERIK és gyakorolják, gyakorolják, gyakorolják A BETANÍTÁS MÓDSZERTANÁT, valamint pontosan azokat BETANÍTÁSI KOMPETENCIÁKAT tréningezzük, mint amire a nagybetűs életben szükség lesz.
Tehát a termelési tréner tréning idején projektoros tréningteremben van három-négy olyan kolléga, aki közül az egyik - mondjuk - hegesztést, a másik esztergával beállást, a 3. kompresszor-szerelést, a 4. festést tanít be vagy a fog betanítani a kezdő vagy az adott területen új munkatársának / munkatársainak.