Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A legfontosabbak a tantermi / "normál" termelési tréner tréningekről

otj5858516.jpgÁttekintés a "tantermi" betanítási / instruktori tréningjeinkről. (A termelési tréner vagy betanítási tréning másik neve az on-the-job tréner tréning, ill. egyre népszerűbb a train-the-trainer tréning kifejezés is).  

 

 

 

Termelővállalatoknál gyakori, hogy a legtapasztaltabb szakmunkásokból - különösen ha a kommunikációs készségük jó - lesznek a betanítást végző termelési trénerek, munkabetanító trénerek. Sok helyen ők az ún. on-the-job trénerek. Van, ahol instruktorok, van, ahol "mesterek", csak a betanulóikat nem céhlegénynek hívják. A továbbiakban a betanítást végző instruktort, a betanítás végző termelési trénert az on-the-job tréner fordításaként használjuk. 

 

 

 

otj-234.jpgA termelési tréner tréning, instruktori tréning eredménye 36 betanítói kompetencia és a TWI JI (training within industry job instruction) módszertan használatának készsége
Tréningünk eredménye, hogy a termelési trénerek képesek lesznek jól tanítani. A tudásukat eredményesen és hatékonyan átadni. Így az instruktorok által betanítottak profi betanításhoz jutnak, aminek millió hozadéka van. Javuló minőség, csökkenő selejt, drámaian rövidebb előkészületi és műveleti idő, csökkenő "rework". A jó betanítás meglepően csökkenti a fluktuációt.
 

 

 

A termelési tréner tréning (betanítás tréning) időtartama
Kétféle instruktori tréningünk van. Vannak nyílt és vannak céges betanítási tréningjeink. A nyílt tréningek időtartama 2 nap. A céges képzések idejét megrendelőnkkel egyeztetjük. A céges betanítás tréning időtartamát sok tényező befolyásolja, itt a honlapon egy - opcionális előkészítő napot követő - 2-napos képzésünket ismerheti meg, amely tréningre opcionálisan szupervízió teheti fel a koronát, ill. - elnézést a szóismétlésért - követő (follow-up) tréning követhet.  
 

 Az instruktori / termelési tréner képzés létszáma
3-4-5 fő. Amennyiben a betanítási tréning létszámával kapcsolatban muszáj kompromisszumot kötni, az egy teremben egyazon időben tréningezettek száma akkor se haladja meg a 6 főt. Ha 5-nél, hatnál több kolléga képzendő, akkor az időtartamra a két nap semmiképpen nem elég, ill. érdemes több csoport tréningjében gondolkodni. Komplex a módszertan, sok kompetenciát kell elsajátítani és GYAKOROLNI, és ehhez egyszerűen idő kell. 
 

 

A betanítási tréning helyszíne
Az instruktori tréning helyszíne ideálisan egy tréningterem. A tréningteremben lehetőség van projektorral vetíteni, kényelmesen jegyzetelni. Halljuk egymást, normális körülmények között lehet begyakorolni a módszertant, és 36 termelési tréneri kompetenciát. A betanítás módszertani alapjai, és az elsajátítandó, gyakorlást igénylő kompetenciák bármilyen munkafolyamatra alkalmazhatóak. A tréningterembe mi "viszünk" konkrét munkát. Továbbá biztosítjuk hozzá az eszközöket. A tréningen a résztvevők ától cettig MEGISMERIK és gyakorolják, gyakorolják, gyakorolják A BETANÍTÁS MÓDSZERTANÁT, valamint pontosan azokat BETANÍTÁSI KOMPETENCIÁKAT tréningezzük, mint amire a nagybetűs életben szükség lesz.
Tehát a termelési tréner tréning idején projektoros tréningteremben van három-négy olyan kolléga, aki közül az egyik - mondjuk - hegesztést, a másik lehet, hogy esztergával beállást, a 3. mondjuk kompresszor-szerelést, a 4. pedig történetesen festést fog betanítani a kezdő vagy az adott területen új munkatársának / munkatársainak.